Wij maken je site WCAG-proof
- Wij zorgen ervoor dat jouw website 100% compliant is met de geldende regelgeving
- Je ontvangt minimaal een toegankelijkheidslabel B
- Binnen korte doorlooptijd maken wij jouw website volledig WCAG-compliant
- Breng je website in lijn met WCAG-richtlijnen tegen een lage investering
Focus op digitale toegankelijkheid
Sinds 28 juni 2025 is digitale toegankelijkheid geen keuze meer; het is een vereiste. Wettelijk is vastgelegd dat organisaties hun digitale producten en diensten toegankelijk moeten maken voor iedereen, ook mensen met een beperking. Dat houdt concreet in dat veel organisaties hun websites, apps, webshops, pdf’s en andere communicatiemiddelen onder de loep moeten nemen. En dat ze deze op basis van concrete eisen moeten aanpassen.
Maar wat betekent dit voor jou?
Voor organisaties betekent de nieuwe wet dat digitale toegankelijkheid verplicht wordt voor veel producten en diensten. Dit vraagt om meer aandacht voor doelgroepen waar vaak weinig aandacht voor was. Maar weet dat een doelgroep van een organisatie vaak voor meer dan 20% bestaat uit mensen die moeite hebben met het kunnen lezen, begrijpen of toepassen van de informatie die je hen biedt. De wet voor digitale toegankelijkheid is er om je te dwingen ook aan hen te denken. Niks mis mee, toch?
Maar wat betekent het dan concreet? Je moet voldoen aan internationale richtlijnen (WCAG), toetsen op toegankelijkheid en problemen oplossen.
"Eind 2023 voldeed slechts 39% van de overheidswebsites en -apps aan de wet voor digitale toegankelijkheid, wat aangeeft dat er nog veel werk te doen is."

Maak inzichtelijk waar je staat
Als organisatie moet je aantonen hoe je aan digitale toegankelijkheid werkt. Dit doe je door een toegankelijkheidsverklaring op te stellen en actueel te houden. Hierin beschrijf je de status, knelpunten en verbeteracties. Je laat zien waar je staat. Transparantie is verplicht: zo laat je zien dat je verantwoordelijkheid neemt. Met een verklaring voldoe je aan de nieuwe wetgeving, maar het helpt bovendien vertrouwen op te bouwen bij jouw gebruikers en toezichthouders.

Ok. Aan de slag!
Digitaal toegankelijk wordt je niet overnight. Je start door de eerste stap te zetten. En de eerste stap is het voldoen aan de nieuwe wetgeving. Voldoe je al, dan heb je waarschijnlijk niet doorgelezen tot hier ;-) Voldoe je niet, dan start je met het inventariseren van knelpunten. Op basis hiervan stel je een toegankelijkheidsverklaring op, waarin de huidige status en geplande acties staan.
Ben je niet voldoende onderlegd om zelf een WCAG-EM audit uit te voeren om erachter te komen hoe het gesteld is met de digitale toegankelijkheid van jouw website? Dan behoor je tot de groep van 99,9% van de Nederlanders die deze kennis niet bezit en is het verstandig om eens een 15 minuten consult met ons in te plannen. We leggen je daarin uit hoe we jouw website en organisatie aan de nieuwe wet laten voldoen.
Hoe digitaal toegankelijk is jouw website?
Vertel ons welke webpagina je wilt testen. Wij toetsen hem direct aan WCAG criteria en tonen je de huidige status.